Notes Online
Image default
Aanbiedingen

De juiste ladder kopen: een stappenplan voor succes

Bij het ladders kopen moet je een paar zaken goed bedenken: welke ladders ga je kopen, welke hoogte moet je kunnen bereiken en waar berg ik hem op. In dit blog helpen we je op weg.

Werkhoogte van een ladder

Naast klimhoogte heb je de werkhoogte van de ladder. Wanneer een ladder bijvoorbeeld 14 sporten heeft dan kun je niet tot de bovenste sport klimmen. Dat zou niet veilig zijn. De regel is dat je vier sporten van de bovenkant kunt gaan staan. De afstand tussen de sporten is 20 centimeter. Wanneer je daarmee rekent moet je dus 80 centimeter van je lengte van de ladder aftrekken om de werkhoogte te krijgen. Dus ladderlengte-4 sporten= maximale werkhoogte.

Ladders kopen

Heb je de werkhoogte bepaald dan maak je de keuze voor een ladder. Simpel gezegd zijn er houten ladders en aluminium ladders. De keuze voor welk materiaal is persoonlijk. Een schilder of glazenwasser gebruikt het liefste houten ladders. Het materiaal neemt geen kou op waardoor je handen warm blijven in de winter. Een aluminium ladder is vaak wat lichter dan de houten. Beide typen zijn verkrijgbaar in meerdere vormen. De eenvoudigste is de enkele ladder. Deze ladder bestaat uit 1 deel. De uitschuifbare ladders bestaan uit 2 of 3 delen. Deze delen schuif je over elkaar heen waardoor je het voordeel van een kleine ladder hebt maar met een grote werkhoogte.

Ladders opbergen

Het voordeel van zo’n uitschuifladder is dat hij klein is. Daardoor berg je hem makkelijker op wanneer je bergruimte beperkt is. De langste enkele ladder is met 23 sporten 6 meter lang. Ga je deze ladder kopen let dan goed op waar je hem opbergt. Deze enkele ladders zijn wel prettig in gebruik. Je zet hem neer en je kunt direct aan de slag. Bij de uitschuifladders moet je deze eerste nog uitschuiven. Hierdoor heb je wat meer handelingen bij deze ladders.

 

Ladders kopen bij Van Eldik Ladders

Ladders kopen doe je bij Van Eldik Ladders. Met meer dan 125 jaar ervaring weten zij het beste wat je nodig hebt voor jouw situatie. Daarbij hebben ze in het magazijn de meeste ladders gewoon op voorraad. Daardoor ga je snel aan de slag met je nieuwe ladder. Heb je vragen over welke ladder het meest geschikt is voor jou? Bel ze dan even op. Ze helpen graag.