Notes Online
Image default
Aanbiedingen

Scooter kopen – op deze punten moet je letten

Ben jij op zoek naar de ideale scooter om mee te toeren? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je tot aankoop over gaat. Als je niet precies weet waar je op moet letten, lees dan snel deze blog. Wij vertellen je namelijk alles wat je moet weten.

Banden

Een van de belangrijkste dingen bij de aankoop van een scooter is het checken van de banden. Let erop dat het profiel van de banden minimaal 1 mm diep is en dat nergens scheurtjes in de banden te vinden zijn. Het zou zonde zijn als je na een paar weken al een nieuwe bandenset moet kopen.

Motor

Wanneer je een scooter koopt, dan wil je er zeker van zijn dat deze nog een aantal jaar meegaat. Immers is het een dure investering en de meeste mensen hebben het geld hiervoor niet zomaar liggen. Daarom is het slim om voor de aankoop te checken hoeveel km de scooter al gelopen heeft en of de motor vreemde geluiden maakt.

Is de scooter schadevrij

De kans is groot dat de scooter die je koopt tweedehands is. Meestal zijn ze dan een stuk goedkoper en mankeert er vrijwel niets aan. Toch moet je voor de zekerheid altijd even navragen of de scooter schadevrij is. Dat wil zeggen dat er nog geen ongeluk mee gebeurd is, de originele onderdelen nog ingebouwd zijn en verder geen opvallende reparaties gedaan moesten worden.

Proefrit maken

Tot slot is het handig om een proefrit te maken, voor je de scooter koopt. Het kan namelijk zomaar zijn dat hij er van buiten super goed uitziet, maar als je er eenmaal op rijdt hij alleen maar problemen veroorzaakt. Ook moet je er zeker van zijn dat de tweewieler goed bij je past en jij er prettig op kunt rijden. Heb je zelf geen verstand van scooters? Dan adviseren wij iemand mee te nemen die er wel veel vanaf weet. Uiteraard kun je ook de hulp van de specialisten van Roto Tweewielers inschakelen als je een scooter wilt kopen in Deventer.

 

https://www.rototweewielers.nl/