Notes Online
Image default
Aanbiedingen

Trachycarpus wagnerianus

Trachycarpus wagnerianus

De Trachycarpus wagnerianus behoort tot de palmbomen en heeft een schitterende uitstraling. Door middel van de Trachycarpus wagnerianus haal jij de exotische uitstraling naar jouw eigen omgeving. De palmboom is groter dan een gemiddelde plant en heeft schitterende bladeren met een donkergroene kleur. De oorsprong van de plant heeft hoogstwaarschijnlijk plaatsgevonden tijdens een kweek in Japan. De palm is goed bestemd tegen de koudere temperaturen en kan dus ook prima overleven in de wintermaanden. De palm dient wel beschermt te worden bij extreem koude temperaturen. Lees snel verder en ontdek meer over de Trachycarpus wagnerianus van MyPalmShop.

 

Familie 

De Trachycarpus wagnerianus is familie van de Trachycarpus fortunei. De palmen lijken hierdoor enorm veel op elkaar, maar toch is het verschil zichtbaar voor het menselijke oog. Het verschil zit namelijk in de bladeren. De bladeren van de Trachycarpus wagnerianus zijn over het algemeen wat sterker en compacter. Dit leidt tot een sierlijke uitstraling van de palm. Bij de Trachycarpus fortunei dien je op te passen voor de wind en plaats je de palm beschut; dit is bij de Trachycarpus wagnerianus niet nodig. De plant dient wel vrij te staan, wanneer hij tegen de muur aanwaait, dan nemen de bladeren sneller een bruinige kleur aan. 

 

Verpotten 

De Trachycarpus wagnerianus is redelijk eenvoudig te verpotten. Je dient hierbij wel rekening te houden met een aantal zaken. In de buiten omgeving is het belangrijk om een zo groot mogelijk pot te kiezen voor jou Trachycarpus wagnerianus. Hoe groter de kluit van de wortel wordt, hoe beter de palm is bestand tegen de lage temperaturen. Door een grotere pot is ook meer grond aanwezig. Deze grond kan het vocht voor de palm vasthouden en daarmee verklein je de kans op uitdroging. Wanneer je gaat verpotten, dan is het verstandig om dit in de lente te gaan doen. Gedurende de periode in de lente herstellen de wortels zich namelijk het snelste. Het advies is om de palm ongeveer één keer in de drie jaar te verpotten. Daarnaast raden wij jou aan om de bovenste laag van de grond ieder jaar te vervangen. 

 

https://www.mypalmshop.nl/