Notes Online
Image default
Auto’s en Motoren

Kiezen voor een leaseauto

Wil je graag veranderen van auto. Dan heb je verschillende opties. Je kunt een nieuwe auto halen bij de dealer of je koopt een tweedehands auto. Dit kan bij een autogarage of particulier. In het laatste geval kun je op sites zoals Marktplaats.nl kijken of andere auto gerelateerde sites. Het nadeel van deze opties is dat je meteen vrij diep in je geldbuidel moet tasten. Immers, een nieuwe auto kost nu eenmaal vrij veel geld en niet iedereen heeft zin om direct zoveel geld uit te geven. Een andere optie is het leasen van een auto. Het leasen van een auto is niet per se goedkoper, maar het

Waar betaal je maandelijks voor?

Bij goedkoop auto leasen betaal je maandelijks een x-bedrag (meestal enkele honderden euro’s, bij duurdere auto’s is dat bedrag hoger) voor de auto en daarnaast betaal je voor andere zaken zoals de verzekering, onderhoud van het voertuig, reparatie en de banden. De verzekering kan hoger uitvallen dan het aangegeven, omdat je bij sommige maatschappijen minimaal een x-aantal jaar schadevrij moet rondrijden voordat je in aanmerking kan komen voor een goedkopere verzekering. Gedurende de looptijd van het contract veranderen deze bovengenoemde kosten niet. Wanneer je dus vaker dan gemiddeld te maken hebt met pech en reparaties moet uitvoeren blijft de prijs hetzelfde. Dat is been belangrijk voordeel ten opzichte van het hebben van een eigen auto. Bij een eigen auto dien je zelf op te draaien voor deze kosten. Het voordeel van een eigen voertuig is dan weer dat je maandelijks niet een x-bedrag hoeft af te dragen, maar je eenmalig een dus incidentiele kosten voor het aanschaffen van een voertuig zijn dus wel hoger.

Bedrijfsauto leasen

Ook bedrijven kunnen natuurlijk auto’s leasen. Voor veel ondernemers is een eigen lease auto handig, want zo hoeven ze niet in één keer een groot geldbedrag te investeren in een auto. Een bedrijfsauto leasen kan bij verschillende maatschappijen en kan door goed te vergelijken behoorlijk goedkoop zijn.

Voor meer info : http://www.goedkoopautoleasendirect.nl/