Notes Online
Image default
Bedrijven

Laat snel je stoppenkast vervangen voor een groepenkast

Je stoppenkast of groepenkast is als het ware het hart van het elektra netwerk en daarom ook heel erg belangrijk. Elektriciteit komt hier binnen en wordt ook weer verspreid over alle groepen. Dat je stoppenkasten en groepenkasten optimaal hun werk kunnen doen is ook heel erg belangrijk. Een stoppenkast is als het ware een voorloper van de huidige groepenkast en vaak genoeg werkt de stoppenkast niet meer optimaal.

Ouderdom van de stoppenkast

Een stoppenkast gaat meestal ongeveer 20 jaar mee en dat maakt de meeste stoppenkasten nu te oud. Omdat de stoppenkast lijdt aan ouderdom werkt deze niet meer optimaal en kan hij minder stroom verdragen. Ook door ouderdom zijn er vaak kabels versleten wat kortsluitingen kan veroorzaken. Het installeren van een groepenkast is dus erg belangrijk. Wist je dat een nieuwe stoppenkast zelfs minder stroom kan verdragen dan een nieuwe groepenkast? Dit komt omdat er vroeger niet zoveel stroom werd gebruikt als nu.

Voordelen van een groepenkast

Een groepenkast is nieuw en daarom kan hij nog erg lang mee, wel langer dan 20 jaar. Doordat een groepenkast zo lang mee kan gaan zijn de kans op storingen en schade ook veel kleiner en kan je langer genieten van al je elektrische apparatuur. De groepenkast is modern en al je groepen hierachter kan je goed instellen zodat de kans op overbelasting ook veel kleiner is.

Laat je stoppenkast vervangen door een gespecialiseerde elektricien

Het vervangen van je stoppenkast kan je maar beter overlaten aan een gespecialiseerde elektricien, deze elektricien heeft hiervoor geleerd en kan snel en veilig een stoppenkast laten vervangen. Als een stoppenkast niet op de juiste manier vervangen wordt kan dit achteraf nog veel problemen geven in de vorm van stroomstoringen, kortsluitingen en overbelasting. Een gespecialiseerde elektricien kan al deze problemen goed voorkomen.