Notes Online

okt 26 2015

Muziek op de werkvloer

Er is niks beter dan bij het uitvoeren van werkzaamheden muziek op de achtergrond te hebben. Bij het aan hebben van muziek is de prestatie van mensen op de werkvloer een stuk hoger. De mogelijkheid wordt ook gegeven om de gewenste nummer op te zoeken en deze af te spelen en de technologie is zo ontwikkelt dat het mogelijk is om eigen afspeellijsten te maken. Om een afspeellijst te maken zijn de programma’s Spotify, Youtube of Soundcloud nodig. In deze programma’s kan er naar elk nummer gezocht worden en aan de afspeel lijst worden toegevoegd. Een andere mogelijkheid is een online radio maar wat houdt dit in?

Een online radio is onderdeel van een website zodat er naar een radiozender geluisterd kan worden, op deze manier hoeft er niet naar de juiste frequentie gezocht te worden. De radiozenders beschikken over eigen websites en daar staat informatie gegeven over de uitzendingen maar ook andere gegevens. Ook staat er een player gegeven en als je hierop druk kan je live luisteren naar een radio en dit kan op iedere plaats waar je ook bent. Dit is alleen mogelijk als je over een mobiele netwerk beschikt. Voor de luisteraar en de radiozender is het makkelijker om de mensen te bereiken zodat zij naar de rado kunnen luisteren. In deze tijd is dat heel belangrijk omdat er nu grote geldbedragen gewonnen kunnen worden, denk aan de spellen ‘Win met de zin’ van radio 538 en ‘Raad het geluid’ van Qmusic. Het is al regelmatig voorgekomen dat het geldbedrag boven de 40.000 euro komt en wie wilt dat nou niet. Om kans te maken om het juiste antwoord te weten en geven moet de radio iedere seconde worden bijgehouden.

Een online radio maakt het mogelijk om te luisteren naar iedere radiozender van de gehele wereld. Het luisteren naar radio dacha of rock antenne webradio is nu mogelijk

Voor meer info : http://www.radioguide.fm

Written by