Notes Online

mei 12 2014

RDW contact klantenservice

Wellicht heeft u er al eens van gehoord, wellicht ook niet: de RDW. Vast staat dat u indirect zeker te maken heeft met deze organisatie. Ze is namelijk de uitvoerende hand van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Dit klinkt wellicht als een ver-van-mijn-bed show, maar het is makkelijk om met de RDW contact te maken. U kunt bijvoorbeeld langsgaan bij één van de drie kantoren die in Nederland gevestigd zijn.

Kantoren RDW

De kantoren bevinden zich in Zoetermeer (hoofdkantoor), Veendam en Den Bosch. Deze kantoren bieden verschillende diensten aan waar u gebruik van kunt maken. Te denken valt aan het aanvragen van een registratie voor uw snelle motorboot, het aanvragen van een vervangend kentekenbewijs, het opvragen van trekgegeven, wijzigingen doorgeven, etc. Niet alle kantoren kunnen alle diensten aanbieden. Kijk voor een compleet overzicht op de site van het RDW zelf. Maar naast langsgaan op kantoor zijn er ook andere manieren om met de RDW contact te maken. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om te bellen. Houdt daarbij wel rekening met het feit dat elk gesprek 10 cent per minuut kost. Er is een apart telefoonnummer voor zakelijke klanten. Een andere manier om met de RDW contact op te nemen is via het contactformulier, welke ook op de site te vinden is.

Waarom met het RDW contact opnemen?

Er zijn hierboven al een aantal redenen genoemd waarom u met het RDW contact op zou kunnen nemen. Wat wij daarbij nog niet hebben verteld, is het aantal belangrijke taken die de RDW moet uitvoeren. Als rechterhand van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, is het bijvoorbeeld haar taak om voertuigen die op de Nederlandse markt worden gebracht te keuren.  Het registeren van voertuigen en rijbewijzen een andere taak van de RDW. En wanneer u zelf een vervoersbedrijf op wilt zetten, dan heeft u de goedkeuring nodig van de RDW. In dat geval is het natuurlijk ook raadzaam om contact op te nemen.

Voor meer info : http://deklantenservice.nl/bedrijven/rdw-contact/

Written by