Notes Online

apr 26 2018

Stress

We komen er allemaal wel eens in aanraking mee, stress. Dit komt niet alleen maar door het werk, dit kan door heel veel verschillende dingen veroorzaakt worden. Het is daarnaast een onderwerp geworden waar we makkelijk over kunnen praten. Het is niet meer iets waar we ons over hoeven te schamen, we kunnen er openlijk over praten. Er verschijnen dan ook de laatste tijd veel meer artikelen in kranten en tijdschriften over dit onderwerp.

Stress tegengaan

Er wordt dan ook veel meer onderzoek gedaan naar dit onderwerp en er komen verschijnen ook steeds meer acties die wij zelf kunnen ondernemen om de stress tegen te gaan. Stress wordt namelijk veroorzaakt door activiteiten en gebeurtenissen die we zelf ondernemen. Wij zijn dan ook zelf de personen die de stress kunnen stoppen.

Het is belangrijk dat we allereerst een manier vinden om de stress direct tegen te gaan. Een goede manier om dit te doen is door creatief bezig te gaan. Door iets creatiefs te doen ontspannen we namelijk. Pak dus de gereedschapskist erbij en haal al die bouten en moeren eruit en begin wat moois te maken. Wie had gedacht dat wat boutenervoor kunnen zorgen het beter met je gaat.

Een andere manier die op de lange termijn werkt is om dagelijks je rustmoment te pakken. Het is belangrijk dat je na een lange dag intensief bezig te zijn geweest, je jouw lichaam de kans geeft om bij te komen.   Je lichaam heeft de tijd nodig om goed te herstellen van een lange dag en daarom is het ook erg belangrijk dat je goed in de gaten houdt hoeveel je per nacht slaapt. Het is ook hard nodig voor je hersenen om alles schoon te maken dat je een goede nachtrust krijgt.

Om je op de lange termijn dus te verlossen van stress is het belangrijk dat je jouw lichaam de rust geeft die het nodig heeft.

Voor meer info : https://moerenbout.nl/

Written by