Notes Online
Image default
Sport

Vissen met de deeper

Vissen leven niet compleet verspreidt in het water. Het kan zelfs gezegd worden dat de vis in bepaalde perioden van het jaar op maar een paar plekken te vinden zijn. Kan je deze plekken niet vinden, dan vis je echt achter het net. Kan je deze plekken wel vinden, dan val je met je neus in de boter. Dan kan je het hele jaar door je vissen vangen, wat je hobby toch een stuk leuker maakt. Maar hoe vind je nu deze plekken in het water?

Natuurlijk kan je uren en dagen op zoek naar plaatsen waar je een vis kan strikken. De vraag is echter of de volgende dag de vis weer op dezelfde plek ligt. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddel om je snel op deze plekken te komen, ongeacht de dag. Een boot met sonar / dieptemeter is zo’n voorbeeld. Echter is dit niet voor veel mensen een haalbare oplossing. Dit vraagt ruimte, vervoersmiddelen en natuurlijk financiële middelen om dit te onderhouden. Daarnaast past het simpelweg niet op elk water. Als haalbaarder alternatief kan je denken aan een voerboot met fishfinder. Maar ook dit zet je al snel meer dan €1.000,- achteruit. 

Als betaalbaar alternatief kan je ook kijken naar de Deeper. Mocht je dit niet kennen dan kan je hier naar vragen bij je hengelsport winkel.  Dit is een ronde bal van zo’n 8cm die je aan je vislijn kunt monteren en wegwerpen. En door het kleine formaat kan deze makkelijk mee in de vistas of viskoffer. Met een gewicht tot 100gram is dit met een stevige hengel makkelijk om te doen. De instapmodellen kosten iets meer dan €100 en de meest luxe zit rond de €300,-. Met alle modellen kan je de bodem scannen en de aanwezigheid van vis. Door deze op verschillende plaatsen in het water te werpen kan je in de koude maanden van het jaar snel de vis lokaliseren. Zeker groepen van kleine aasvis zijn een goede indicatie voor het vissen op snoek. Eer verspreide grote vissymbolen duiden eerder op karper. En met de luxe modellen kan je ook onderwaterkaarten maken. Hierbij kan je obstakels en taluds goed terugvinden en nog scherper vissen op visrijke plaatsen dan daarvoor. 

Voor meer info : https://www.sportvisgigant.nl/