Notes Online

mrt 3 2015

Hoveniersbedrijf

Erik, 33 jaar, is nu alweer dertien jaar tuinman bij hoveniersbedrijf Verkuilen. Dit werk doet hij al jaren met groot plezier en het kost hem dan ook geen enkele moeite om elke dag naar zijn werk te gaan. Hij is eigenlijk een beetje toevallig in deze beroepssector terecht gekomen. Eigenlijk was Erik namelijk van plan om na zijn middelbare school een sportopleiding te gaan volgen bij het CIOS. Alleen na het afronden van zijn middelbare school had Erik een vakantie naar Kreta geboekt samen met een aantal vrienden. Erik had echter wel natuurlijk geld nodig hiervoor en daarom was hij druk opzoek gegaan naar een bijbaan. Via een vriend kwam hij toen bij hoveniersbedrijf Verkuilen waar het hem zo erg beviel dat hij na terugkomst van zijn vakantie er vast ging werken.

De afgelopen jaren heeft Erik echter erg hard gespaard om voor zichzelf te gaan beginnen. Hij heeft nu voldoende financiële middelen en is nu erg druk bezig met het zoeken van personeel, gereedschap en een bedrijfspand. Wat betreft gereedschap is Erik enkel nog op zoek naar grasmaaiers en bladblazers.

Het zoeken van een geschikt bedrijfspand is voor Erik wel moeilijker dan hij van te voren had gedacht. Erik heeft namelijk wel enkele criteria waaraan zijn bedrijfspand moet voldoen. Hij vind het namelijk belangrijk dat er voldoende ruimte is om al zijn gereedschap en materialen op te bergen, de locatie moet goed bereikbaar zijn en de kosten mogen niet te hoog zijn. Hij besluit daarom een bedrijfsmakelaar in te schakelen om voor hem opzoek te gaan naar het juiste bedrijfspand. Na enkele weken weet deze makelaar al het geschikte pand voor Erik te vinden. Nu hoeft Erik enkel en alleen nog opzoek te gaan naar drie geschikte werknemers. Met behulp van zijn netwerk weet Erik binnen twee weken al een tiental sollicitatiegesprekken te regelen en uiteindelijk blijkt het juiste personeel hier ook tussen te zitten.

Voor meer info : http://www.fuxtec.nl

Written by