Notes Online
Image default
Aanbiedingen

Het arbeidsrecht – wat houdt dat precies in?

In feite regelt het arbeidsrecht de verhouding tussen de werkgever en de werknemer. Door middel van een arbeidsovereenkomst, dus het ondertekende contract, word jij als werknemer beschermd tegen de machtige positie van de werkgever. Daarnaast heeft een groot deel van het arbeidsrecht betrekking op het ontslag en is dus belangrijk bij het beëindigen van een arbeidsovereenkomst.

Een andere benaming voor het arbeidsrecht is het privaatrecht. De reden hiervoor is dat het over zaken tussen burgers en bedrijven onderling gaat. Onder de term privaatrecht ofwel civielrecht vallen overigens ook het huur-, personen-, en familierecht.

Wat doet een arbeidsrechtadvocaat?

Het takenpakket van een arbeidsrechtadvocaat is erg breed. Ze houden zich vooral bezig met het adviseren, bemiddelen, onderhandelen en procederen over juridische zaken. Het behartigen van jou juridische belangen staat daarbij voorop. In het geval van een rechtszaak behouden arbeidsrechtadvocaten vaak het contact met de tegenpartij. Gezamenlijk stel je een plan van aanpak op over de rechtszaak en je arbeidsrechtadvocaat onderneemt de vervolgstappen.

Ontslag met wederzijds goedvinden

De arbeidsrechtadvocaten van Hanze Advocaat kunnen je ook begeleiden in het geval van een vaststellingsovereenkomst. Dit houdt in dat de onderlinge afspraken over het ontslag schriftelijk worden vastgehouden en de belangen van beide partijen worden beschermd. Als werknemer wil je bijvoorbeeld recht hebben op een WW-uitkering. Dan dien je wel met een aantal zaken rekening te houden. Hanze Advocaat heeft meer dan 6.000 werknemers in dit traject geholpen.

Bent u op zoek naar een specialist in arbeidsrecht?

Heb je problemen op het werk of wil je graag ontslag indienen, maar weet je alleen nog niet hoe je dit het beste kunt doen? Heb je het gevoel dat je onterecht behandeld wordt door bijvoorbeeld geen loon te krijgen of door onbillijke arbeidsomstandigheden? Dan adviseren wij je om een arbeidsrecht advocaat in te schakelen. Hanze Advocaat biedt de juiste expertise om je in het arbeidsrecht te begeleiden en het proces aan te sturen. Met meer dan 15 jaar ervaring op dit gebied kun je er zeker van zijn dat je met Hanze Advocaat een sterke partner hebt die je helpt.

https://hanzeadvocaat.nl/