Notes Online
Image default
Dienstverlening

De meeste mensen kiezen voor een beurt om hun automaat te laten spoelen

Bij een onderhoudsbeurt denk je al snel aan banden controleren, olie verversen, remmen controleren en nog een paar andere dingen. Bij een automaat is het vooral erg belangrijk dat de automaat zelf gespoeld wordt. Veel mensen hebben hier nog niet van gehoord maar er zijn ook wel al veel mensen die hier wel van gehoord hebben en bij een onderhoudsbeurt hun automaat laten spoelen. Het spoelen van je automaat is erg belangrijk en als je dit niet op tijd wat aandacht geeft dan kunnen er een hoop problemen ontstaan.

Een automaat spoelen, wat is dat?

Als je een automaatbak wilt spoelen dan reinig en ververs je als het ware de oude olie en versnellingsbak die hierin zit. Het kan zijn dat je hier nog nooit van gehoord hebt omdat autodealers je vaak niet vertellen wat dit is en waarom dit nodig is. Dit doen ze zodat ze niet extra werk voor je hoeven te verrichten. Toch zijn er gelukkig een aantal specialisten die dit graag voor je willen doen zodat je auto nog heel lang mee kan. Een automaat spoelen is erg belangrijk om de levensduur van je auto te verlengen, als je dit niet doet dan kan er slijtage aan de versnellingsbak optreden, je auto kan ook slippen of slecht schakelen.

Hoe gaat dit in zijn werk

Bij het spoelen is het eerst belangrijk dat de auto wordt aangesloten op de spoelmachine en op temperatuur wordt gebracht. Zodra dit gedaan is dan zal de automaatbak gereinigd worden en al het slib en vuil wordt weggevoerd. Zodra dit allemaal gedaan is dan kan het verversen van de olie beginnen. De oude olie wordt hierbij vervangen en vernieuwd worden door nieuwe olie van hoge kwaliteit. Door het spoelen van de automaat wordt de oude voor 90% vernieuwd en als je dit met de hand doet is dit vele malen minder.