Notes Online
Image default
Auto’s en Motoren

MOTOR TUNING SOFTWARE VS ECU TUNING SOFTWARE

Wat is precies auto-tuning? Auto-tuning is het proces van het maken van esthetische wijzigingen in voertuigen zonder de mechanische componenten die het voertuig zelf vermogen. Over het algemeen denken de meeste mensen aan auto afstemming wanneer ze de fabriekspecificaties van een auto wijzigen om veranderingen te bereiken die de prestaties verbeteren. De tuning van de auto bestaat echter sinds het begin van de interne verbrandingsmotor, en voertuigen zijn aangepast sindsdien om consumenten hun motoren, transmissies, koelsystemen, carburateurs, uitlaten, etc. aan te passen.

Bent u op zoek naar auto-tuning-services om de algehele prestaties van het voertuig te verbeteren?

Neem ook eens een kijkje op: businessmannetje.nl

  

Er zijn een aantal verschillende manieren om uw auto aan te passen, en er is een breed scala aan auto’s die een verscheidenheid aan wijzigingen vereisen. Meestal betekent autotuning betekent kleine esthetische veranderingen in de motor, transmissie, chassis, enz. Over het algemeen zijn er twee primaire soorten modificaties: chip-tuning en mechanische wijzigingen. Chip Tuning omvat het maken van subtiele esthetische wijzigingen in de motor zonder de mechanische componenten van de motor te veranderen. Als iemand bijvoorbeeld het voorraadspatbord wil vervangen door een op maat gemaakte spatbord, zou de persoon niet de werkelijke motor of de transmissie veranderen, maar in plaats daarvan de vormgeving van het spatbord veranderen om aan zijn / haar voorkeuren te passen.

 

Een ander voorbeeld van een daad of spanningsregelaar is de Viezu K-Suite.

De K-Suite is een spannings- en stroomregelaar waarmee een gebruiker de ECU kan programmeren om de hoeveelheid benzine in een cilinder te regelen. Hierdoor kan de ECU het exacte brandstofmengsel verschaffen dat nodig is voor de uitvoering van elk enkel voertuig dat op de computer is aangesloten. De Viezu K-Suite wordt gebruikt in een breed scala aan auto’s zoals Honda-motoren, Mitsubishi-motoren, Ford-motoren en zelfs ontwijkende motoren. De Viezu K-Suite kan ook worden gebruikt in het proces van auto tuning, die is ontwikkeld door Remap.

 

Met alle negatieve feedback die is ontvangen over de remap-tuner en de ECU, waren veel mensen zeer sceptisch of deze twee daadwerkelijk voor elkaar waren ontworpen of niet. Op basis van hun kenmerken en functies leken ze perfect voor elkaar te zijn. Remap had echter ook zijn eerlijke aandeel van critici. Sommige mensen beweerden dat de ECU niet genoeg is afgestemd door Remap, en dat het te onstokkelijk was. Aan de andere kant beweerden andere mensen dat de ECU niet correct werd geprogrammeerd door remap, waardoor het voertuig nutteloos bleef toen het tot afstemming kwam. Op basis van deze verklaringen is het vonnis nog steeds buiten de hand.

 

Op basis van hun unieke kenmerken, worden zowel ECU-tuners als remap-tuners de beste als het gaat om het wijzigen van de interne componenten van de auto. De ECU-tuner wordt betrouwbaarder beschouwd dan de remap omdat de laatste potentiometers gebruikt om de toestand van de motor te controleren. Het vonnis blijft echter nog steeds buiten de hand. Als u de begroting en helling hebt, kies dan de Remap Engine Tuning-software. Het is verreweg de meest betaalbare en gemakkelijkste om tuning-software te gebruiken.

 

Motorafstemming kan een complexe kwestie zijn, vooral als u uw auto krachtiger wilt maken. Het kan inhouden met het vervangen van cilinderkoppen, optimaliseren van de prestaties van de verbranding en het wijzigen van de uitlaat- en inlaatpoorten. Op basis van de ervaring van vele tuners duurt het maanden van oefenen en hard werken om uw auto perfect te kunnen afstemmen. De beste manier om dit probleem op te lossen is om een kwaliteitstuning-softwareprogramma te kopen waarmee u snel en nauwkeurig de voorwaarden van uw motor kunt evalueren, waarmee u eventuele gebreken kunt opstellen of de prestaties van uw motor kunt optimaliseren.

Voor meer informatie op de site van: Business Mannetje