Notes Online
Image default
Dienstverlening

Bouw je een nieuw huis? Maak je elektra ook meteen klaar voor de toekomst

Een huis is een grote investering, en je bouwt het dus ook gericht op de toekomst. Je laat extra kamers toevoegen, want je weet maar nooit hoeveel kinderkamers er nodig zijn. En ook eventuele kopers zullen blij zijn met meer toekomstbestendigheid, en zij zullen dan ook meer voor je huis willen betalen. Maar er zijn ook een paar minder overduidelijke punten waarop je je huis alvast klaar kan laten maken voor de toekomst. Bij het Elektra Alkmaar aanleggen is er al een hoop waarbij je je huis klaar kan maken voor de toekomst. Zeker, het lijkt misschien nog niet heel nodig, maar er zijn een hoop dingen waar je netwerk klaar voor moet zijn.

Leg overal kabels: je weet maar nooit…

Je vervloekt je huidige huis waarschijnlijk af en toe vanwege afwezige stopcontacten. Maar jij en toekomstige bewoners van je nieuwe huis kunnen bij het nieuwe gebouw last krijgen van exact dezelfde gevoelens. Zorg er daarom voor dat je overal wel een stopcontact kan vinden. Maar er zijn ook andere punten om je op voor te bereiden. Nu alvast bekabeling plaatsen voor (extra) zonnepanelen is veel goedkoper dan deze kabels achteraf nog installeren.

Plaats meteen extra groepen in de meterkast

Een elektriciteitsnet is opgedeeld in groepen, en elke groep heeft een maximale capaciteit. Het is op de korte termijn om alles op basis van deze capaciteit in te delen. Maar dit is juist niet wat wij aanraden. Als je dit doet zal je in de toekomst voor elke verhoging van jouw eisen een elektricien langs moeten laten komen om enkele groepen opnieuw in te delen. Het scheelt dus op de lange termijn om ervoor te zorgen dat alles meteen al goed is. Zo kom je in de toekomst bij het plaatsen van extra apparatuur niet voor dure verrassingen te staan.