Notes Online
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe een mes slijpen met een slijpsteen

Er zijn vele manieren om uw mes te slijpen, van het gebruik van een hoekgeleider tot het gebruik van een wetsteen. Deze methoden zullen u helpen uw mes scherper dan ooit te maken. Bij het slijpen van messen is het echter belangrijk om de juiste methode te volgen om schade aan uw mes te voorkomen. Terwijl sommige methoden uw mes kunnen beschadigen, zullen andere uw mes in perfecte staat achterlaten. De beste manier om uw mes te slijpen is met een slijpsteen.
Hoekgeleider

Een hoekgeleider is een handig apparaat om messen mee te slijpen. Het is eenvoudig in gebruik, foolproof, en kan door iedereen gebruikt worden, zelfs door mensen zonder ervaring. Het kost minder dan een minuut om het op te zetten, en het is een uitstekende manier om het mes onder een constante hoek te houden. Hier zijn een paar manieren om een hoekgeleider te gebruiken om je mes te slijpen. De eerste stap is het bepalen van de hoek waaronder u het mes gaat slijpen. Hoekgeleiders kunnen variëren van tien graden tot twintig graden, dus je moet beslissen hoe scherp je het mes wilt maken.

Een goede messenslijphoekgeleider is gemaakt van stevige materialen en heeft een lange levensduur. Een messenslijphoekgeleider gaat enkele maanden tot zelfs jaren mee. Denk er bij de aankoop aan om de betrouwbaarheid te controleren. Een goedkope hoekgeleider zal waarschijnlijk niet lang meegaan. Een kwaliteitsproduct daarentegen is gebouwd om lang mee te gaan en heeft een uitstekende klantenservice. Om zeker te zijn van betrouwbaarheid, is het een goed idee om te kijken naar beoordelingen van klanten. Deze beoordelingen geven u een beter beeld van het mes slijpen hoek gids hulpmiddel.

Het gebruik van een hoekgeleider is een geweldige manier om elk type mes te slijpen. Het is gemakkelijk te gebruiken, en kan worden gebruikt op veel verschillende soorten messen. Het wordt aanbevolen om een slijpstaaf te gebruiken bij het gebruik van een hoekgeleider. Als alternatief kunt u een laser gradenboog gebruiken om de hoek zelf te meten. Voor de meest nauwkeurige slijpresultaten kies je een hoek tussen de vijftien en twintig graden.
Wetsteen

Als u zich ooit hebt afgevraagd hoe u een mes moet slijpen, zult u misschien verbaasd zijn te horen dat het gebruik van een wetsteen eigenlijk een essentieel keukengereedschap is. Wetstenen worden gemaakt van een mengsel van water en slijpsteenstof. De combinatie doet het meeste slijpwerk. Na gebruik van een wetsteen, kunt u de steen afspoelen met water en droogwrijven. Als u een mes op de juiste manier slijpt, hoeft u zich geen zorgen te maken dat het gaat roesten of uw keuken ruïneert.

Het slijpen van een mes houdt in dat u met beide handen druk uitoefent op de snede. Begin met druk uit te oefenen op de punt van het lemmet en werk zo naar beneden toe. Oefen dan een lichtere druk uit aan de andere kant. Herhaal dit proces totdat u het hele lemmet geslepen heeft. U moet streven naar een fijne rand als u een gladde rand wilt bereiken en wilt voorkomen dat er een braam achterblijft.

Om een mes met een wetsteen te slijpen, begint u met een steen met een grove korrel. Een steen met een grove korrel kan de snede van een mes tot een zeer scherpe rand slijpen. Het is ook noodzakelijk om de kanten van het lemmet af te wisselen naarmate het slijpproces vordert. Er zijn ongeveer 30 tot 40 slijpbewegingen nodig om een mes volledig te slijpen.
Schuurpapier

Als u een bot mes heeft en het wilt slijpen, kunt u het slijpen met schuurpapier. U kunt kiezen uit verschillende korrels, hoe hoger het korrelnummer, hoe fijner het schuren. Om een bot mes te slijpen, gebruikt u schuurpapier met een korrel van 200 tot 400. Gebruik een fijnere korrel als u haren van het lemmet wilt verwijderen.

Om uw mes te slijpen, moet u eerst bepalen wat voor soort snede uw mes heeft. Een recht lemmet zal niet erg effectief zijn, terwijl een gekarteld mes gemakkelijker te hanteren zal zijn. Om te bepalen welk type lemmet u wilt, begint u met uw mes halverwege naar beneden te kantelen. Dan moet u de schuine rand kunnen zien, dat is een hoek van 22 graden. Als u klaar bent met het meten van de hoek, verwisselt u het fijne schuurpapier voor het ultrafijne schuurpapier.

Schuurpapier is ook een goede optie als je geen wetsteen of andere slijpsteen hebt. Het voordeel van schuurpapier is dat het veel goedkoper is en gemakkelijker te vinden. Bovendien voorkomt schuurpapier ook dat messen afbrokkelen. Je kunt het gebruiken voor het slijpen in een nood- of overlevingssituatie. Het slijpen van een mes is ook goed voor de levensduur van uw mes en spaart uw portemonnee.