Notes Online
Image default
Zorg

Hoe zorg je voor meer rust bij kinderen?

Tegenwoordig krijgen kinderen veel te maken met druk en stress. Ze moeten presteren op school, tijdens sport en tijdens het spelen met andere kinderen. Voor velen kan het best lastig zijn en is het moeilijk om tot rust te komen. Voor deze kinderen is het handig als zij hiermee geholpen worden en een zetje krijgen in de goede richting. Wij hebben daarom een aantal handige tips op een rijtje gezet die kunnen helpen om kinderen rustiger te krijgen zodat zij minder stress ervaren.

Houd vast aan een goed ritme

Een van de belangrijkste dingen voor kinderen is regelmaat. Een goed ritme zorgt ervoor dat ze beter kunnen presteren. Hierdoor weten zij waar ze aan toe zijn en zullen er minder stress ervaren. Zorg ervoor dat kinderen iedere dag dezelfde tijd naar bed gaan en een vast ritueel hebben. Je zult merken dat dit ontzettend fijn is voor de kinderen.

Hulpmiddelen gebruiken

Heeft uw kind van specifieke problemen. Bijvoorbeeld lang stil zitten of in slaap komen, dan is het misschien een idee om eens gebruik te maken van het hulpmiddelen. Zo kan een kind bijvoorbeeld een stuk beter in slaap komen op het moment dat hij of zij gebruik maakt van een verzwaringsdeken. Of tijdens het stilzitten en kauwketting ervoor zorgen dat het makkelijker is om te concentreren. Er zijn ook verschillende soort hulpmiddelen dus neem eens een kijkje.

Zorg voor een goede dagbesteding

Om er voor te zorgen dat kinderen tot rust te komen is het belangrijk dat zij wel genoeg energie verbruiken. Veel kinderen brengen tegenwoordig veel tijd door achter een iPad. Dit is niet helemaal de bedoeling. Het is belangrijk om ook op andere manieren energie te verbruiken zoals bijvoorbeeld buiten spelen met kinderen of sporten. Kies dus voor goede en intensieve dag besteden voor je kind, dit zal ontzettend veel helpen.