Notes Online
Image default
Bedrijven

Waar moet je aan denken als je ICT gaat uitbesteden?

Als je ICT gaat uitbesteden dan is dat vaak erg uitdagend voor de hele onderneming. Veel bedrijven halen tegenwoordig hun ICT’ers ergens anders vandaan, omdat er te kort is aan eigen personeel hiervoor. Je kan voor een omscholing ICT kiezen als je eigen personeel wil hebben voor ICT, maar toch kiezen veel bedrijven hier niet voor. Voor omscholing ICT moeten een aantal medewerkers ook maar net willen meewerken. Kortom: je gaat toch uitbesteden. Met welke zaken moet er rekening worden gehouden als je het ICT gaat uitbesteden? Je leest het in dit blog.

 

Partner

Als eerste moet je rekening houden met een nieuwe partner in de onderneming. Het is belangrijk dat deze partner goed bij jou organisatie past. De partner moet voldoen aan dingen als stabiliteit en betrouwbaarheid, maar tegenwoordig ook steeds vaker aan een goede taalvaardigheid. Een goede partner selecteren is dus cruciaal. Verder moet je ook nadenken over de service van deze partner. Wil je dat deze partner alleen maar ondersteunt of wil je bijvoorbeeld dat deze partner de gehele bedrijfsprocessen optimaliseert?

 

Bereikbaarheid

Ook moet je rekening houden met de bereikbaarheid van de partner. Wil je je partner bereiken? Dan moet je partner natuurlijk wel aan het werk zijn. Sommige ICT bedrijven waar jij als organisatie werk aan hebt uitbesteed die zijn alleen maar tussen bepaalde tijden aanwezig en sommige zijn er 24 uur per dag. Het is dus handig om te bedenken hoe vaak je je partner waarschijnlijk nodig hebt.

 

Kosten

Als je ICT gaat uitbesteden is het logisch dat hier ook kosten bij komen. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden. Om tee voorkomen dat je tegen onverwachte kosten aanloopt is het slim om een contract te maken zodat beide partijen precies weten waar ze aan toe zijn. Zijn er een keer extra kosten? Dan is het handig om af te spreken dat je partner dit tijdig doorgeeft.

https://www.newskool.nl/omscholen-ict/