Notes Online
Image default
Bedrijven

De voor en nadelen van virtuele- versus persoonlijke communicatie

De voor- en nadelen van virtuele versus persoonlijke communicatie variëren tussen individuen, koppels en gezinnen met kinderen. Tijdens de Covid-pandemie hebben individuen het risico op infectie voor zichzelf en mogelijk voor hun ouderen of immuungecompromitteerde contacten afgewogen. Voor gezinnen met kinderen en scholen was en is het probleem complexer.

De pandemie zorgde voor een boost in online lessen

De pandemie dwong scholen om de technologische sprong te maken door online lessen en vergaderingen te houden. Nu de meeste scholen zijn teruggekeerd naar persoonlijke lessen, hebben beheerders en leraren de keuze waar ze vergaderingen willen houden. Zowel online als persoonlijke vergaderingen hebben zowel voordelen als nadelen. Virtuele vergaderingen nemen bijvoorbeeld het vermogen weg om non-verbale signalen te lezen, wat volgens sommige onderzoeken 80% van onze communicatie uitmaakt. Aan de andere kant kunnen persoonlijke vergaderingen de inclusiviteit van de communicatiestijlen van individuen missen. Een vergaderruimte Amsterdam is bijvoorbeeld nog populair, door de stilistische vergaderruimtes van EBC Amsterdam. Dit maakt vergaderen Amsterdam populairder dan online meetings via Teams of Google Meets.

Voordelen van face-to-face meetings

Teambuilding

Hoewel veel van ons eigen persoonlijke werk solo kan worden gedaan, gedijen veel bedrijven op de innovatie die wordt gegenereerd door teamwork. Nu teams worden gedegradeerd om elkaar te ontmoeten vanuit een virtuele capaciteit, is het concept van teamwork negatief gewijzigd. Van verwarrende ‘deelschermen’ die de plaats innemen van whiteboard sessies tot nieuwe teamleden die zich moeten aanpassen zonder hun collega’s persoonlijk te ontmoeten, het is aangetoond dat de hoogste kwaliteit en meest efficiënte teambuilding persoonlijk plaatsvindt.

Minder afleiding

Iets waar we allemaal mee kunnen sympathiseren; de drang om onze telefoon te checken, een nieuw tabblad te openen en te gaan surfen op het web, of de televisie aan te zetten om een ​​saaie vergadering te vermijden, is maar al te gewoon geworden tijdens virtuele vergaderingen. Het voelt alsof de dagen van ‘onverdeelde aandacht’ tijdens persoonlijke ontmoetingen lichtjaren verwijderd zijn. Om nog maar te zwijgen van het feit dat kinderen, huisdieren en echtgenoten nog een overvloed aan afleiding kunnen bieden.

Duidelijkere communicatie

Ik denk dat we allemaal kunnen bevestigen dat technologie op mysterieuze wijze weigert te werken wanneer we het het meest nodig hebben om te werken. We zijn allemaal op virtuele vergaderingen geweest waar de microfoon van een deelnemer zoveel feedback geeft dat het de rest van de audio overstemt of waar vier mensen tegelijk proberen te spreken, wat een kakofonie van verwarring veroorzaakt. Face-to-face meetings zorgen voor duidelijke, beknopte communicatie tussen elke deelnemer.

Vertrouwen en zinvolle zakelijke relaties opbouwen

Het is een feit dat onze meest betekenisvolle persoonlijke relaties worden opgebouwd door middel van interpersoonlijke, persoonlijke communicatie en hetzelfde geldt voor betrouwbare zakelijke relaties. Het is gewoon niet hetzelfde, een van de belangrijkste zakelijke bijeenkomsten van uw bedrijf virtueel houden.

https://www.notes-online.nl/de-voor-en-nadelen-van-persoonlijke-vergaderingen