Notes Online
Image default
Dienstverlening

Symptomen Van Depressie

Tijdens het normale dagelijkse leven is het logisch dat men de symptomen van depressie niet opmerkt. Elke vorm van manische stoornis of langdurige depressieve stemming moet onmiddellijk met de huisarts besproken worden, hij begeleid je bij alle symptomen die mensen met depressie hebben. 

Het vinden van een specifiek symptoom van een depressie is moeilijk, omdat er zoveel verschillende symptomen zijn. Mensen die lijden aan depressie vertonen niet elke symptoom van depressie. De symptomen van depressie variëren afhankelijk van de ernst van het probleem. Hoewel er wel bepaalde symptomen zijn die men makkelijk kan aanwijzen als oorzaak van een depressie. Isolatie, weinig zelfvertrouwen, hopeloosheid, en een pessimistische kijk op het leven zijn allemaal symptomen van depressie.

Continue onthouding van iemands hobby’s en liefhebberijen is een duidelijke aanwijzing voor een depressie. Dit resulteert in vermoeidheid, futloosheid en desinteresse in de omgeving. Je krijgt geen goede nachtrust, eet niet goed en soms leef je wel uren achter elkaar in isolatie. Dit is geen normaal leven. Dit zijn de symptomen van depressie en wanneer die niet in een vroeg stadium worden gediagnostiseerd kan dit lijden tot gezondheidsproblemen. 

Depressie patiënten vinden het extreem moeilijk om zich op één specifiek ding te concentreren . Desinteresse in alles lijdt tot onbedachtzaamheid en een laag niveau van concentratie.

Wanneer één van je beste vrienden of familieleden deze symptomen vertonen, aarzel niet en schakel direct een medisch specialist in. Een arts kan je vriend of familielid helpen om de ernst, vorm en hoofdoorzaak van de depressie te begrijpen.

Ongewone slaappatronen, plotselinge gewichtstoename of afname, suïcidale gedachten en zelfs pogingen zijn duidelijke symptomen dat iemand lijdt aan een depressie. Rusteloosheid en irritatie gedrag gecombineerd met slechte mentale gezondheid zoals hoofdpijnen, indigestie, en lichaamspijnen zijn ook symptomen van depressie.

Depressie is een veel voorkomend probleem. Het is net als elke andere ziekte, welke effectief behandeld kan worden wanneer de oorzaak bekend is. Er is geen echte test om depressie vast te stellen. Depressie kan alleen worden behandeld wanneer de symptomen geïdentificeerd zijn. Wanneer de diagnose is gesteld kan jouw arts, psychiater, psychotherapeut of psycholoog in Haarlem je helpen die depressieve stemming te behandelen en je helpen weer volop van het leven te laten genieten.

Voor meer info : https://www.depsycholoog.nl/haarlem/