Notes Online
Image default
Gezondheid

Toegang tot fysiotherapie in Nederland

Sinds 2006 kunnen mensen in Nederland zonder verwijzing van een arts direct toegang krijgen tot een fysiotherapeutische behandeling. Je hebt dan wel een ziektekostenverzekering nodig die fysiotherapie dekt. Anders zul je rechtstreeks voor de behandeling moeten betalen. Maar zelfs met een aanvullende dekking zul je toch bij de behandelaar moeten nagaan of je de behandeling kunt terugvorderen van je verzekering.

In bepaalde situaties kun je in aanmerking komen voor een gedeeltelijk vergoede behandeling via de basisverzekering als je een chronische aandoening hebt. Je hebt dan wel een verwijsbrief van je arts of medisch specialist nodig om naar je verzekeringsmaatschappij te sturen.

Een fysiotherapeut vinden in Nederland
Je bent vrij om je eigen fysiotherapeut in Nederland (physical therapy Amsterdam) te kiezen. Er zijn vele manieren om therapeuten, zoals een manueel therapeut Amsterdam, te zoeken en te vinden, waaronder:

Zoeken in het BIG-register, dat is het Nederlandse register van zorgverleners. Je kunt zoeken op naam, specialisme of BIG-nummer.
Fysiotherapeuten vinden, inclusief online ondersteuning en beschikbaarheid van afspraken, op de website van Doctena.
Onze lijstjesgids bekijken voor bedrijven en diensten in Nederland.
Zoeken op de website van Zorgkaart Nederland, die meer dan 19.000 fysiotherapeuten opsomt en voor veel fysiotherapeuten beoordelingen van patiënten bevat.
De Gouden Gids gebruiken.
Je huisarts om aanbevelingen vragen.
Een Engelstalige fysiotherapeut vinden in Nederland
De meeste gezondheidswerkers in Nederland spreken redelijk Engels. Daarom is het meestal geen probleem om een Nederlandse fysiotherapeut te vinden die je begrijpt. Er zijn ook expatdiensten die zich op Engelstalige patiënten richten, zoals het Expat Medical Center in Amsterdam.