Notes Online
Image default
Beauty en verzorging

Lees hier tips voor uw mondverzorging

Je wil graag een stralende lach waarbij je prachtige, witte gebit zichtbaar is. Ook vind je het belangrijk om de hele dag een frisse adem te hebben. Een goede mondverzorging is hiervoor heel belangrijk. Maar hoe zorg je voor de perfecte mondverzorging? Lees hieronder onze tips, zodat jij straks iedereen kan verblijden met je stralende lach!

Tanden poetsen

We hebben al vroeg geleerd dat het belangrijk is om je tanden goed te poetsen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een elektrische tandenborstel een betere werking heeft dan een handtandenborstel. Een elektrische tandenborstel reinigt je tanden intensiever, verwijdert meer tandplak dan een gewone tandenborstel en verzorgt je tandvlees beter zodat het in een goede conditie blijft.

Kies een kwalitatief goede elektrische tandenborstel en vervang de borstelkopjes regelmatig. Hou bij het poetsen een vaste volgorde aan en poets minimaal twee keer per dag je tanden twee minuten of langer.

Tandpasta

Er zijn vele soorten tandpasta verkrijgbaar. Welke tandpasta je het beste kunt gebruiken ligt eraan welk soort gebit je hebt. Voor elk type gebit is er wel een geschikte tandpasta te koop.
Anti-tandsteen tandpastaAls je snel last hebt van tandsteen, is een anti-tandsteen tandpasta een goede keuze. Het vermindert de vorming van tandsteen en helpt tandplak te verwijderen.
Gevoelige tandenHet is vervelend als je gevoelige tanden hebt. Poets je tanden daarom met een tandpasta die geschikt is voor gevoelige tanden. Door hiermee te poetsen wordt er een beschermende laag om je tanden gevormd.
Tandpasta met fluorideSnel last van gaatjes? Kies dan voor een tandpasta met fluoride. Zo versterk je de tanden en bescherm je ze tegen gaatjes.
Gevoelig tandvleesGevoelig tandvlees kan behoorlijk pijnlijk zijn. Een tandpasta tegen gevoelig tandvlees helpt tegen bloedend en onrustig tandvlees waardoor je tandvlees rustiger wordt.

Extra reiniging

Naast het grondig poetsen van je tanden, is het ook belangrijk om de ruimte tussen je tanden en kiezen extra te verzorgen. Je tandenborstel kan namelijk niet tussen deze ruimtes komen. En juist in deze ruimtes ontstaan de meeste bacteriën waardoor je gaatjes kunt krijgen. Ook ontstaat door deze bacteriën een slechte adem. Om de ruimtes tussen je tanden goed te reinigen, kun je gebruik maken van tandenstokers, flosdraad en tandenragers.

Er zijn meerdere soorten tandenstokers, welke keuze voor jou de beste is, hangt af van de ruimte tussen je tanden. Er zijn houten en kunststof tandenstokers verkrijgbaar.
Flosdraad is ideaal om te gebruiken wanneer er weinig ruimte tussen je tanden en kiezen zit.
Is deze ruimte juist groter, kies dan voor tandenragers.. Dit zijn kleine borsteltjes die je dagelijks gebruikt om lastige plekken goed schoon te houden.

Mondwater

Om je adem de hele dag fris te houden, kun je mondwater gebruiken. Je gebruikt het mondwater na het poetsen van je tanden door je mond er grondig mee te spoelen. Hierdoor verlaag je het aantal bacteriën in je mond.

Tongschraper

Een tongschraper verwijdert de bacteriën op je tong, deze zorgen voor een slechte adem. Gebruik je tongschraper dagelijks na een van je poetsbeurten.

Wil je meteen aan de slag met deze tips…kijk dan op www.tandenborstelexpert.nl en ontdek hun complete en veelzijdige assortiment op het gebied van mondverzorging!

https://www.tandenborstelexpert.nl/