Notes Online
Image default
Internet marketing

De betekenis van acquisitie

Wat is de betekenis van acquisitie?

Als je het hebt over acquisitie dan gaat het over het verkrijgen van nieuwe klanten voor je bedrijf. Zeker als je kijkt naar de online marketing is dit een grote factor van je bestaansrecht. Het aantrekken van nieuwe klanten is tegenwoordig niet meer alleen de taak van de salesafdeling binnen je business. Vroeger was dat meer het geval: toen belde verkopers om producten te verkopen. Bij vragen stelden de potentiële klanten deze aan de verkoper, om zodoende antwoord te krijgen dat richting het product of dienst ging. In de huidige tijd is het allemaal transparanter. Antwoorden op vragen kunnen op internet worden opgezocht. Daarom komt nu ook online marketing kijken in de wereld van acquisitie.

Hoe kan jouw business acquisitie gebruiken?

Jouw business kan gaan groeien als je meerdere klanten in je netwerk hebt. Het kan zijn dat je tot op heden vertrouwt op je eigen bestaande klantenkringen. De kans is groot dat hiertussen mensen zitten die je tijdens een vroegere job hebt leren kennen of andere waarmee de lijnen kort zijn. Toch is het verstandig om ook breder te kijken. Door acquisitie in te zetten kun je mensen aanspreken die echt op jouw aanbod zitten te wachten. Zo haal je zeer nuttige en passende klanten binnen, terwijl die niet in jouw netwerk zitten. Dit brengt extra ademlucht voor jouw business in de toekomst.

Zet in op langdurige klantrelaties

Langdurige klantrelaties zijn het ideale streven. Hoe beter de relatie met een klant is, hoe groter de kans dat deze herhalingsaankopen zal gaan doen. Door samen te werken met je marketingafdeling, kun je precies achterhalen wat de behoeften en problemen zijn bij de doelgroep van je product of dienst. Deze informatie neem je mee in de acquisitie. Zo haal je klanten binnen die de meerwaarde van jouw aanbod zien. Als mensen intrinsiek gemotiveerd zijn om samen met je te doen, is de kans groot dat deze ook loyaal zullen zijn.

Warme en koude acquisitie

In de wereld van online marketing bestaan er termen als warme acquisitie en koud acquisitie. Het verschil hiertussen zit hem in de wel of niet bestaande relatie tussen een leverancier en haar (potentiële) klanten. Bij koude acquisitie is deze relatie er (nog) niet. Er wordt dus uit het niets een aanbieding gedaan aan iemand die er niet op is voorbereid. Dit is daarom ook niet effectief. Daarnaast wordt dit zelfs als hinderlijk ervaren. Denk maar aan de willekeurige verkooptelefoontjes die je af en toe krijgt. Warme acquisitie is wanneer een aanbieder al een relatie heeft met de klant. Hierbij wordt dan een aanbieding gedaan die gebaseerd is op de behoeften en wensen van de afnemers, omdat die bekend zijn bij het bedrijf. Voor het beste resultaat schakel je de hulp in van een professioneel online marketing bureau. Zij kunnen je helpen om je business te laten groeien aan de hand van op maat gemaakte acquisitie.

https://www.omcbase.nl/acquisitie/