Notes Online
Image default
Beauty en verzorging

Gezichtsoliën

Oliën kunnen helpen om de natuurlijke pH-balans van de huid te herstellen en zijn vooral voedend voor de droge, gevoelige of ouder wordende huid. Maar zelfs als je een vette huid hebt, kun je nog steeds baat hebben bij oliën. Wanneer je oliën in de juiste hoeveelheden aanbrengt, kunnen ze helpen de overtollige olieproductie onder controle te houden door de huid te vertellen dat er voldoende vocht is. Het is een evenwichtsoefening om de juiste dosering te krijgen, maar als je dat doet, zou je moeten merken dat olie helpt ontstekingen te kalmeren en puistjes te voorkomen.

Korean skincare gezichtsoliën kunnen voor sommige mensen (zoals mensen met een drogere huid) vochtinbrengende crèmes vervangen, maar als je een huid hebt die vatbaar is voor acne of een vette huid, kunnen ze je puistjes erger maken. Wel geven ze je gezicht wat meer “slip” zodat het makkelijker is om hulpmiddelen zoals gua sha stenen of gezichtsrollers in te masseren. Als je last hebt van een droge, schilferige of vochtarme huid en het gebruik van een vochtinbrengende crème helpt niet, dan kan het ook nuttig zijn om een gezichtsolie aan je routine toe te voegen. Maar vergeet niet dat niet alle oliën gelijk zijn. Sommige kunnen de poriën verstoppen en bijdragen aan puistjes, dus zoek naar niet-comedogene gezichtsoliën.

Gezichtsoliën zijn een geweldige aanvulling op uw huidverzorgingsroutine, maar moeten worden gebruikt in combinatie met een vochtinbrengende crème. Hydraterende crèmes verbeteren de natuurlijke beschermlaag van je huid en verhogen de elasticiteit, waardoor je huid er jeugdig en gezond blijft uitzien. Omdat de juiste moisturizer zo’n belangrijk onderdeel is van je huidverzorgingsroutine, raden we aan er twee keer per dag een te gebruiken – een keer ’s ochtends en een keer ’s avonds na het reinigen, hydrateren en aanbrengen van eventuele serums. Wat de volgorde van aanbrengen van je andere huidverzorgingsproducten betreft, raden we aan om moisturizer vóór gezichtsolie, zonnebrandcrème of make-up aan te brengen. Koreaanse skincare Crème hebben zowel de hydraterende voordelen van een moisturizer als de anti-aging voordelen van een gezichtsolie in één product!

https://kocosmo.nl/