Notes Online
Image default
Beauty en verzorging

Zo vind je de mooiste muurtekening voor de babykamer

Een babykamer inrichten is altijd een leuke bezigheid, zeker als je precies weet welke richting je uit wilt qua design en afwerking. Toch is het een goed idee om altijd stil te staan bij de verschillende mogelijkheden op het vlak van afwerking en accessoires, want deze kunnen zeker bijdragen aan de uiteindelijke look en feel van de ruimte.

 

Een van die accessoires is een muurtekening in de babykamer, die een prachtig aanvulling betekent voor deze ruimte. Waarop moet je nu zoal letten als je een wandtekening zoekt, en welke factoren zijn het overwegen waard? Hieronder lees je meer!

 

3 tips om de beste wandtekening voor de babykamer te vinden

Een mooie wandtekening: de perfecte accessoire voor de babykamer, of het nu gaat om een jongen of een meisje. Hieronder belangrijke factoren om rekening mee te houden:

 

1. Het geslacht van de baby

Een van de belangrijkste factoren waar je rekening mee moet houden als je een muurtekening voor de babykamer zoekt, is het geslacht van je kindje zelf. Op zich ben je natuurlijk helemaal vrij om te kiezen welke tekening, kleuren en andere factoren je kiest, maar het is wel leuk om op basis van het geslacht van de baby bepaalde selecties te maken.

 

Voor een meisje passen bijvoorbeeld sierlijke afbeeldingen erg goed. Denk maar aan een compilatie van allemaal kleine eenhoorntjes die op de muur staan te dansen, of bijvoorbeeld een tekening van het uitzicht op een rozentuin.

 

Voor jongens kan je dan weer gaan voor een tekening met iets donkerdere tinten. Wat dacht je van een blauwe wolkenlucht op de muur, of bijvoorbeeld een afbeelding met een combinatie van allemaal kleine beertjes op de muur? Meer dan genoeg mogelijkheden als je je muurtekening voor de babykamer bij een speciaalzaak zoekt!

 

2. Eenvoudig of indrukwekkend?

Daarbij is het ook een goed idee om op voorhand te bepalen welk soort wandtekening je wilt hebben, en dan gaat het vooral om de eerste indruk van die tekening. Er zijn eenvoudige afbeeldingen die wat meer rust in de kamer brengen, wat natuurlijk interessant is als het gaat om een slaapkamer. Aan de andere kant vind je heel wat opvallende afbeeldingen met contrasterende kleuren en designs of afbeeldingen, die echt als blikvanger fungeren in bijvoorbeeld een baby speelkamer.

 

Kiezen tussen eenvoudig of opvallend is vooral een kwestie van voorkeur en hangt ook af van de huidige stijl en inrichting van de ruimte zelf. Hoe dan ook vind je meer dan genoeg mogelijkheden bij een professionele winkel online!

 

3. Kies het juiste formaat

Ten slotte moet je bij een muurtekening in de babykamer ook rekening houden met het formaat, want dat hangt vooral af van de beschikbare ruimte. In een kleine kamer is een grote tekening moeilijk te verwerken, maar je kan in een iets ruimere babykamer wel een kleine afbeelding gebruiken als afwerking op een kale muur.

 

Ook op het vlak van formaat bestaan er meer dan genoeg mogelijkheden bij een speciaalzaak, dus doe zeker onderzoek naar de verschillende opties voor je de knoop doorhakt!