Notes Online
Image default
Bedrijven

Ook een rieten dak voor u!

Ook nieuwbouwwoningen krijgen steeds vaker een rieten dak. Steeds vaker omarmen architecten riet als dakbedekking bij het ontwerpen van nieuwe woningen. Ook professionele architecten kunnen de kunst van rietwerk niet ontkennen. Ongeacht ontwerp: klassiek, modern of riet als gevelbekleding. Riet past eigenlijk altijd. Toch is er een aantal zaken die gelden bij het ontwerpen van een nieuwe woning met een rieten dak. Op rietwerk.nl kunt u al de benodigde informatie vinden.

Onder andere een paar tips die u op weg helpen naar een kwalitatief goed dak. U kunt zich bijvoorbeeld afvragen wat nou echt belangrijk is bij het ontwerpen van een huis met een rieten kap? Te vlakke dakkapellen, schoorsteen op een mooie, maar technisch onhandige plek: zomaar een paar voorbeelden van bouwtekeningen die we onder ogen kregen. Voor een goed dak niet handig. Maar hoe moet het dan wel? Kernwoorden zijn: licht en lucht. En altijd: goed advies.

Een huis laten ontwerpen en bouwen is een groot project. Werk zoveel mogelijk samen met ervaren partijen. Dan kunt u vertrouwen op het juiste advies dat past bij u en het type huis dat u voor ogen heeft.

Maar hoe lang gaat een rieten dak mee? De levensduur van een kwalitatief goed rieten dak is zomaar 25 – 30 jaar. Al die tijd geniet u van de pracht die riet met zich meebrengt: de verkleuring van goudgeel naar een volwassen grijsbruine tint en het droogproces bij zonlicht. Toch komt er een moment dat u zich afvraagt of de rieten kap nog net zoveel bescherming biedt als eerst.

Bij twijfel of vragen over de staat van uw rieten dak, komen we graag langs voor advies. Vervanging is niet altijd direct nodig; renovatie kan ook nog een optie zijn. Ons advies is altijd gebaseerd op uw eigen (woon)wensen en situatie. Vervanging of renovatie van een rieten dak is een proces dat we samen ingaan. Uw dak, onze zorg.

Voor meer info : https://www.rietwerk.nl/

Gerelateerde artikelen

Bestel gemakkelijk een hor op maat!

RDW contact klantenservice

De voor en nadelen van virtuele- versus persoonlijke communicatie