Notes Online
Image default
Dienstverlening

Wat is het belang van de keurmeester van EKH?

Een productinspectie door een gecertificeerde keurmeester zorgt voor een gerichte kwaliteitscontrole doordat eventuele gebreken tijdig worden opgemerkt. In de productie-industrie is de productinspectie een zeer belangrijk aspect voor een foutloze productie. Het maakt niet uit hoe groot uw productiebedrijf is, het is belangrijk om de kwaliteit van uw productie altijd te laten controleren. Sterker nog, u bent daartoe verplicht. Het garandeert de levering van kwaliteitsproducten tijdens de productie, de verzending en de levering van het product. Elk gerenommeerd productiebedrijf investeert enorme bedragen in kwaliteitscontroles om kwaliteitsproducten te kunnen leveren.

Waarom de taak van de keurmeester belangrijk is

De keurmeester ontdekt tijdig mankementen aan producten en materieel. Hiermee wordt voorkomen dat defecte goederen worden gebruikt en/of geleverd.

Het zal u helpen om defecten te ontdekken tijdens de eerste productieprocessen en zo een kwaliteitseindproduct te garanderen.

Het zal het aantal klachten aanzienlijk verminderen.

Het helpt u om de klant zelfredzaam te maken met betrekking tot de gebruikte producten en om de klant aan zich te binden.

De productinspectie vermindert niet alleen de foutieve staat van het product, maar vermindert ook de productietijd. Herhaalde defecte producten veroorzaken een vertraging in de productie. De productiecontrole wordt uitgevoerd in lagen met elk een eigen specifieke rol.

Keurmeester ook op locatie

De leverancier en de onderaannemer hebben verschillende productieprocessen en daarom zal de kwaliteit van de goederen die aan de kant van de onderaannemer en de leverancier worden geproduceerd niet hetzelfde zijn. Een inspectie moet worden uitgevoerd op een homogene partij, anders is het inspectieresultaat zinloos. Om efficiënt te zijn, moeten de inspecties worden uitgevoerd op de plaats waar de goederen zijn geproduceerd. Er moet één inspectieopdracht per fabriek worden geboekt om het meest betrouwbare resultaat te garanderen.

Schade tijdens het transport

Meestal worden de goederen in bulk in kartonnen dozen van de onderaannemer naar de leveranciersfabriek getransporteerd, waardoor de goederen niet goed beschermd zijn en schade kunnen oplopen. In het geval van defecte goederen, moeten deze worden teruggestuurd naar de onderaannemer en na herbewerking weer naar de leverancier, waardoor de risico’s op schade tijdens het transport drastisch toenemen.