Notes Online
Image default
Toerisme

Waar te genieten van de sneeuw in de Ardennen

Het is winter en we zijn blij dat er een mooie sneeuwdeken ligt. Dit mooie seizoen brengt een heel andere Ardennen. Met witte laboratoriumjassen in de buurt zijn er veel activiteiten voor iedereen, waarvan sommige alleen in deze periode kunnen worden uitgevoerd.

DE HOGE VENEN EN ZIJN LANDSCHAPPEN

Het hooggebergte natuurgebied is absoluut een aanrader in elk seizoen. Stel je voor dat je tussen de bomen skiet en ondergedompeld bent in het prachtige witte landschap. Bij Hoge Venen kunt u langlaufen vanaf het sein Botrange. Van daaruit zal het 5, 6 of 7 kilometer reizen. Voor wie risico’s durft te nemen, zijn er verbindingspunten tussen verschillende routes om uw route uit te breiden tot 15 of 20 kilometer spoor. Het hotel biedt skiverhuur.

Iets verder, in Ovifat, wachten 3 skigebieden op je! De helling varieert van 10% tot 80%. Daarom zijn alle niveaus overwogen. Voor wie gewoon al wandelend van het sneeuwlandschap wil genieten, zijn hier speciaal gemarkeerde routes uitgezet. De ingang van deze wandelroutes is het Botrange-sein, Mont Rigi of Baraque Michel.

WANNE (TROIS-PONTS) VOOR ZIJN SKIPISTES

Val de Wanne (Val de Wanne) is een activiteitencentrum voor mannen en vrouwen van alle leeftijden, gelegen op het plateau van Trois-ponts. Dit recreatiecentrum kan niet alleen genieten van het prachtige panoramische uitzicht over de omgeving, maar ook genieten van het langste skigebied van België. Glijd maar liefst 1km, wat wil je nog meer? U kunt ook langlaufen op de 3 of 8 km lange baan. Als je niet van skiën houdt, maar wel van opwinding, dan zal de sleehelling je zeker bevredigen. Je kunt naar beneden rijden op een klassieke slee, reuzenboei of scooterslee. U kunt rechtstreeks rijden of de shuttlebus nemen van Trois-Ponts naar Val de Wanne.

MONT-LE-SOIE (VIELSALM) VOOR ZIJN PAARDRIJDTOCHTEN

Voor liefhebbers van paardrijden zal Mont-Le-Soie u aantrekken. Deze plaats ligt hoog in Vielsalm, het Europese paardencentrum. In deze manege vindt u 6 gemarkeerde ruiterpaden die het hele jaar door geopend zijn. In de absoluut prachtige omgeving vind je in de zomer en winter in totaal 160 kilometer gemarkeerde wandelroutes. Beleef echte geluksmomenten voor jou en je paarden! Natuurlijk hebben veel plaatsen in de Ardennen ook goede tijden in de sneeuw. Als de eerste sneeuw valt, krijgt elke wandeling een sprookjesachtig uiterlijk en gebruik je elke afdaling om je slee te testen. Welke plek heeft jouw voorkeur als het sneeuwt in Ardennen?

trektochten ardennen

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html