Notes Online
Image default
Woning en Tuin

Veel te hoge coniferen snoeien

Coniferen kunnen heel erg groot worden. Zo kunnen coniferen een hoogte van wel 6 meter behalen. Veel te hoge coniferen kunnen voor allerlei problemen zorgen. Uw buren kunnen bijvoorbeeld gaan klagen dat hun tuin te weinig zonlicht krijgt. Daarnaast kunnen veel te hoge coniferen ervoor zorgen dat uw eigen tuin ook te weinig zonlicht krijgt. Door de schaduw kan er in uw tuin veel mos gaan groeien waardoor het tuinonderhoud zal toenemen. Kortom, wanneer uw coniferen te hoog geworden zijn is het tijd om ze te snoeien.

Omdat veel te hoge coniferen snoeien lastig is wordt daar meestal een hoveniersbedrijf voor ingezet. Een hoveniersbedrijf heeft de juiste machines en gereedschappen tot hun beschikking en kunnen op die manier de hoge coniferen op een efficiënte manier snoeien.

Wat zijn de kosten voor het snoeien van hoge coniferen?

De kosten voor het snoeien van hoge coniferen zijn altijd hoger dan het snoeien van lage coniferen. Dat komt doordat de complexiteit bij het snoeien van de coniferen toeneemt wanneer ook de hoogte van de coniferen toeneemt. Daarnaast is er bij het snoeien van hoge coniferen meer afval te verwerken dan bij het snoeien van kleine coniferen.

Naast de hoogte van de coniferen spelen ook andere zaken een rol om de kosten te bepalen. Een kleine rij hoge coniferen snoeien zal logischerwijs minder kosten dan een lange rij met hoge coniferen. De prijzen van de hoveniersbedrijven kunnen ook flink verschillen. Het is dus aan te raden om bij verschillende hoveniersbedrijven een offerteaanvraag in te dienen zodat u de prijzen kunt vergelijken. Het zal u snel opvallen dat de prijzen met wel 30% van elkaar kunnen verschillen. Door de prijzen te vergelijken betaalt u niet onnodig te veel.

In welke maand kunt u veel te hoge coniferen het beste snoeien?

Of de coniferen nu hoog of laag zijn, het beste kunt de coniferen in de maand mei en september laten snoeien. Daarnaast is het aan te raden om een bewolkte dag te kiezen want sterke zonnestralen zouden ervoor kunnen zorgen dat de coniferen na het snoeien beschadigd raken waardoor de kans op bruine plekken weer groter wordt.

Voor meer info : https://www.vergelijkhoveniers.nl/coniferen-snoeien/