Notes Online
Image default
Bedrijven

Wat dekt de basisverzekering

Iedereen in Nederland is verzekerd met de basisverzekering voor medisch noodzakelijke zorg. Alle inwoners in Nederland zijn ook verplicht om zichzelf te verzekeren. De vraag wat de basisverzekering precies dekt is vaak nog onduidelijk. Dit kan per basisverzekering nog wel is verschillen, want soms worden er extra’s aan toegevoegd door zorgmaatschappijen. Voor de aanvullende zorgverzekering is geen verplichting, want dit is optioneel.

In het magazine van Smile staat precies aangegeven waarvoor elke basisverzekering is verzekerd in verband met de tandzorg.  De vraag wat dekt de basisverzekering zal worden beantwoord. Tot 18 jaar zijn de tandartscontrole, tandsteen verwijdering, gaatjes vullen, wortelkanaalbehandeling, fluoridebehandeling, röntgenfoto’s verzekerd. De beugel, kroon, brug en implantaat niet. De chirurgische tandheelkunde zoals verstandskiezen trekken bij de tandarts en kaakchirurg zijn wel gedekt. Ook de ernstige afwijkingen aan tand-kaak-mondstelsel en uitneembaar volledig kunstgebit.

Voor de mensen die een leeftijd boven de 18 hebben bereikt is er veel minder gedekt. De tandartscontrole, tandsteen verwijdering, gaatjes vullen, wortelkanaalbehandeling, fluoridebehandeling, röntgenfoto’s zijn niet verzekerd. De beugel, kroon, brug en implantaat niet.  De chirurgische tandheelkunde zoals verstandskiezen trekken bij de tandarts niet, maar bij de kaakchirurg wel. Ook de ernstige afwijkingen aan tand-kaak-mondstelsel zijn gedekt, maar het uitneembaar volledig kunstgebit voor 75 procent.

Je moet echter wel opletten of het eigen risico geldt of niet. Dan betaal je namelijk eerst de kosten voor zover deze nog binnen de opstaande eigen risico van 385 euro vallen. Wanneer je geen eigen risico meer hebt, omdat je meer dan 385 euro hebt betaald, worden behandelingen wanneer je een leeftijd hebt boven de 18 vergoed. Het eigen risico geldt alleen in de basisverzekering, maar niet voor de aanvullende verzekeringen. De behandelingen die de Orfeoklinkiek uitvoeren zijn gespecialiseerd op het gebied van tandzorg. U kunt altijd bellen, mailen of langskomen voor een gesprek of voor meer informatie over een bepaald onderwerp. U kunt bij orfeo uw kies trekken of bijvoorbeeld een kincorrectie laten uitvoeren.

Voor meer info : https://orfeokliniek.nl/