Notes Online
Image default
Bedrijven

Wat is latex?

Een latex waist trainer, zoals die van Ann Chery, is een steeds populairder wordend kledingstuk bij voornamelijk vrouwen. Een latex waist trainer duwt je lichaam in een prachtig zandloperfiguur, doordat je een veel slankere taille krijgt, waardoor je heupen weer breder lijken. Een latex waist trainer bevat zoals gezegd latex, maar wat voor stof is dat nou eigenlijk?

 

Latex is een dikke melkwitte emulsie die als sap uit bepaalde bomen komt. Drieduizend jaar geleden gebruikten de Mexicanen al latex uit de Castilla elastica die ze vermengden met sap van de Ipomoea alba om er rubberen ballen van te maken. In 1736 nam de Franse onderzoeker Charles Marie de La Condamine vanuit Zuid-Amerika mee naar Europa. Men zegt dat hij ook de naam bedacht heeft voor latex wat melkachtig betekent in het Latijn. In de jaren daarna zou de bruikbaarheid van latex vergroot worden door chemische bewerkingen. Een van die bewerkingen is vulkanisatie. Hierbij wordt natuurlijk rubber verwarmd wordt met zwavel. Dit zorgt ervoor dat de latex betere eigenschappen krijgt. In de regel geldt ook dat hoe meer zwavel er toegevoegd wordt, hoe harder het rubber wordt.

 

Natuurlijk latex bevat vele polymeerdeeltjes waaronder ook eiwitten die allergenen zijn. Mensen met een (huid-)allergie kunnen dus een allergische reactie krijgen van latex. In de medische wereld worden handschoenen gebruikt die eerst altijd van latex waren. Om uitslag te voorkomen, worden handschoenen gemaakt van synthetisch rubber gemaakt op basis van neopreen of isopreen.

 

Een ander bekend latexproduct is latexverf. Vroeger werd bij de vervaardiging inderdaad latex gebruikt, maar tegenwoordig is deze verf synthetisch en bevat het dus geen natuurlijk latex meer. Een andere bekende toepassing van latex is latexkleding. Deze kleding zit vaak erg strak, is glad en glinstert heel erg in licht. Er zijn heel veel verschillende soorten kledingstukken die van latex gemaakt zijn.

Voor meer info : https://www.latexwaisttrainer.com/nl/