Notes Online
Image default
Dienstverlening

Vacature Hypotheekadviseur

Lijkt het jou leuk om als hypotheekadviseur aan de slag te gaan? Dat begrijpen we al te goed, want het is natuurlijk een hartstikke mooie baan. Het is immers fijn wanneer mensen van jouw expertise kunnen genieten. Vind jij de omgang met mensen echt leuk? In dat geval is het ook wat voor jou. Als jij als hypotheekadviseur aan de slag wil, dan zijn er gelukkig verschillende vacatures beschikbaar. Toch is er wel concurrente, want het is een aantrekkelijke baan. Daarom geven wij enkele tips, zodat de kans groter is dat jij wordt uitgekozen voor de baan.

 

Schrijf een prikkelende sollicitatiebrief

Het is allereerst belangrijk om voor de vacature hypotheekadviseur een prikkelende sollicitatiebrief te schrijven. Het punt is namelijk dat de wervers heel veel sollicitatiebrieven binnen krijgen, waarvan ze de meesten niet eens gaan lezen. Of ze lezen slechts een klein gedeelte. Omwille van die reden is het dus aan te raden om je sollicitatiebrief krachtig te beginnen. Als jij in het begin weet te prikkelen, dan is de kans groot dat ze doorlezen en je ook sneller uit gaan nodigen voor een gesprek. Maar hoe kun je dan een prikkelende sollicitatiebrief schrijven, vraag jij je wellicht af. Welnu, kom dan gelijk met de deur in huis vallen. Laat weten waarom ze voor jou moeten kiezen en geef gelijk al je expertise aan. Daarnaast is het belangrijk om je sollicitatiebrief niet te lang te maken. Veel mensen zitten in de illusie: hoe langer een sollicitatiebrief, hoe beter dat dit is. Ook dit is helaas een misvatting. Geef beknopt en duidelijk aan waarom ze voor jou moeten kiezen.

 

Wees authentiek bij het sollicitatiegesprek

Als je eenmaal uitgenodigd bent op het gesprek, dan is dat zeer mooi te noemen, want dan kan gesteld worden dat jij de eerste ronde hebt overleefd en dat jij voor de wervers een interessante kandidaat bent. Echter moet je dan natuurlijk nog het sollicitatiegesprek door komen. Je hebt ongetwijfeld wel eens tips gelezen op internet over hoe jij het beste een sollicitatiegesprek kunt voeren. Daar wordt ongetwijfeld vermeld dat jij je van je beste kant moet laten zien en ook andere aspecten spelen dan doorgaans een belangrijke rol.

Natuurlijk is dat ook zo, maar wat nog veel belangrijker is: probeer zo authentiek mogelijk over te komen. Als jij bijvoorbeeld een beetje een introvert persoon bent, dan hoef je niet net te doen alsof je de sociaalste persoon op aarde bent. Het punt is namelijk dat ze daar dan gemakkelijk doorheen prikken. Al met al is het dus zeer belangrijk om authentiek te zijn bij een sollicitatiegesprek, want je zal dan al snel merken dat ze jou daarom ook meer gaan waarderen. Dat is natuurlijk een zeer fijn gegeven te noemen.

 

Aangenomen?

Als je uiteindelijk bent aangenomen, dan is dat fantastisch te noemen. Wij willen je dan ook van harte feliciteren. Probeer dan ook zoveel mogelijk ervaring op te doen, want het is ook leuk om een beetje op te klimmen in het leven. Daar word je als mens vrolijk van.