Notes Online

jul 29 2021

Bibliotheek oplossingen

Bibliotheken zijn vaak op zoek naar effectieve oplossingen voor de logistieke rompslomp die bij het uitlenen van honderden of duizenden boeken komt kijken. Denk hierbij aan het effectief bijhouden van uitleen, bezoekersinformatie, schade, inkoop van nieuwe boeken, maar ook reserveringen en vervoer tussen verschillende bibliotheken in de omgeving.

Er komt zoveel data kijken bij deze processen, dan het praktisch onmogelijk is om dit foutloos en effectief te doen zonder de juiste bibliotheek oplossingen

Bibliotheek oplossingen voor een gestroomlijnde uitleen

De logistiek achter het uitlenen van boeken, CD’s, DVD’s en tijdschriften kan zeer gemakkelijk en snel worden geautomatiseerd met behulp van een bibliotheek uitleensysteem. Een dergelijk systeem zorgt namelijk niet alleen dat data van boeken en bezoekers digitaal wordt opgeslagen, maar ook dat deze waar nodig aan elkaar gelinkt worden. Leent Frank 3 boeken en een DVD? Dan zorgt het uitleensysteem dat die producten aan zijn account worden gekoppeld in de database. Daardoor kan elke medewerker met een druk op de knop zien welke producten Frank allemaal geleend heeft en wanneer die terug moeten komen.

 

Uitleen, reservering en gebruiksgemak

Doordat deze informatie digitaal wordt bijgehouden, kunnen bibliotheek oplossingen de medewerkers direct vertellen welke producten nog niet ingeleverd zijn en wie deze heeft.
Dit overzicht van informatie zorgt natuurlijk ook dat men thuis kan zien welke boeken momenteel beschikbaar zijn en welke niet. Een bezoeker kan dan kiezen om uitgeleende boeken vast te reserveren. Een actie die vervolgens direct in de bibliotheek oplossingen wordt meegenomen en opgeslagen. Dit bevordert het gebruiksgemak van de bezoekers enorm.

Ook in de bibliotheek kunnen bezoekers sneller te werk gaan. Ze zoeken wat ze willen lenen, schuiven de boeken over een uitleen-scanner en ze krijgen automatisch een bonnetje met de uitgeleende producten en de datum waarop deze teruggebracht moeten zijn. Dit neemt druk weg bij de medewerkers en zorgt dat bezoekers gemakkelijker kunnen lenen, reserveren en terugbrengen. Ideaal voor iedereen!

Written by