Notes Online
Image default
Dienstverlening

Wat kan een persoonlijkheidstest betekenen voor jouw bedrijf?

Iedereen van ons is nieuwsgierig naar wie we werkelijk zijn en hoe anderen ons zien. Er is een reden dat we zo gefascineerd zijn door persoonlijkheidstesten. Je kunt nog geen tijdschrift openslaan of TikTok openen of je wordt overspoeld door testen. Je kunt ontdekken wat voor soort dier je bent, of je wel écht een goede Friends kenner bent en welke kleur je bent op basis van jouw karakter. Het is allemaal onschuldig en alhoewel je er zo nu en dan zeker wat van opsteekt, is het raadzaam deze testjes niet al te serieus te nemen. Geen enkele recruiter is onder de indruk van kennis over sitcoms of zal het belangrijk vinden welk dier iemands spirit animal is. Voor een echt inkijkje in iemands unieke karaktereigenschappen en persoonlijkheid, is een legitieme persoonlijkheidstest nodig. Eén van de meest betrouwbare en meest gebruikte persoonlijkheidstesten is de Bridge Personality. Het is een veelgebruikte test onder recruiters en met goede reden. In dit artikel vertellen we je alles over deze test en wat deze test voor jouw bedrijf kan betekenen.

The Bridge Personality

The Bridge Personality is een persoonlijkheidstest die gebaseerd is op verschillende belangrijke concepten uit de psychologie. Door de Big Five, het 4-kleuren model en de 16 typen van Jung te combineren, komt de test tot unieke inzichten in iemands persoonlijkheid en competenties. De Bridge testinstrumenten zijn ontwikkeld door TestGroup. Voor de testen is samengewerkt met diverse universiteiten in binnen- en buitenland. Zo worden de nieuwste inzichten uit de psychologie gebruikt om tot de beste testtools te komen.

The Bridge Personality bestaat uit 240 vragen waarbij kandidaten zichzelf moeten beoordelen in een werksituatie. Door deze vraagstelling krijgt de recruiter een uniek kijkje in zowel het arbeidsgedrag als de persoonlijkheid van de kandidaat. De vragen leiden tot een eindscore van 1 tot 10 op diverse dimensies: Besturen, Uitvoer, Mentaal, Houding, Omgang, Management, Invloed, Aanpak, Energie, Uitwerking, Ondersteuning, Veerkracht, Dynamiek, Visie, Denkbeeld en Analyse. Een uitgebreid rapport geeft inzicht in de scores op al deze gebieden en aan de hand daarvan wordt direct inzichtelijk hoe een kandidaat zal passen bij de organisatie en de betreffende functie.

The Bridge Personality voor recruitment

De Bridge Personality test is praktisch en modern waardoor het goed toepasbaar is het veld van recruitment. Werkgevers krijgen een uniek inkijkje in de vaardigheden en unieke eigenschappen van mogelijke werknemers. Bovendien kun je aan de hand van het model precies determineren hoe goed iemand in de organisatie gaat passen en op welke plek deze persoon op zijn best zal zijn. Omdat er 6 verschillende rapporten beschikbaar zijn voor de Bridge Personality, krijg je altijd een gespecificeerd overzicht van de vaardigheden en gedragsuitingen die specifiek interessant zijn voor de recruitment.

The Bridge Personality voor promotie

De Bridge testen zijn echter niet alleen toepasbaar voor de werving van personeel. Ook voor interne doorstroom, voortgangsrapporten en functioneringsgesprekken biedt de test uitkomst. Zo kan er met de capaciteitentest inzicht worden verkregen in de vaardigheden van werknemers. Zo kan weloverwogen worden bepaald of iemand geschikt is voor een promotie of een sollicitant geschikt is voor een bepaalde functie. De test is dus op diverse niveaus en momenten in de loopbaan in te zetten. Zo kan worden toegewerkt naar een organisatie waar iedereen op zijn of haar plek zit en krijgen alle capaciteiten de kans om benut te worden. Dit zorgt ervoor dat niet alleen de taak van recruiters makkelijker wordt, maar ook dat de tevredenheid onder de werknemers toeneemt.

Aan de slag met de test

Het inzetten van de testen is snel en efficiënt geregeld. Je kunt de online assessment of de test aanvragen voor een specifieke kandidaat, maar ook in abonnementsvorm. Dit is vooral ideaal als je op zoek bent naar een testtool om op reguliere basis te gebruiken bij werving en selectie. De test staat altijd snel klaar voor gebruik en na het invullen is het rapport direct beschikbaar. Recruitment was nog nooit zo effectief en efficiënt!

https://www.testgroup.nl/capaciteitentest/