Notes Online

nov 17 2020

Wat doet een fiscaal advocaat

Een fiscaal advocaat is een door de wet beschermende vertrouwenspersoon, die zich heeft gespecialiseerd in fiscaal recht. Fiscaal recht omvat alle regels en maatregelen, die te maken hebben met het heffen en invorderen van belastingen. Meestal wordt een advocaat voor fiscale zaken ingeschakeld als het gaat om problemen tussen particulieren of bedrijven met de overheid of om deze problemen te voorkomen.

Fiscaal advocaat bij geschillen met de belastingdienst

Het is in veel gevallen raadzaam om gebruik te maken van een fiscaal advocaat bij problemen met de belastingdienst, omdat de belastingdienst veel bevoegdheden heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beslagleggingen of het opleggen van boetes. Om dit te voorkomen is het verstandig om zo vroeg mogelijk hulp in te schakelen van een advocaat die je kan voorzien van advies. Door een belastingkundige in te schakelen van Vink Advocatuur in Amsterdam, kun je je bezig houden met andere zaken en de belastingkundige alles laten regelen rondom de belastingen. De medewerkers van Vink Advocatuur te Amsterdam beschikken over kennis van zowel het materiële als het formele belastingrecht.

Fiscaal strafrecht

Naast belastingzaken, is het ook mogelijk om de hulp van Vink Advocatuur in te schakelen bij fiscaal strafrechtelijke zaken. Wanneer je bijvoorbeeld te maken krijgt met een opsporingsonderzoek van de FIOD, is het verstandig om je te laten bijstaan door een advocaat die alles weet op het gebied van fiscaal recht. Het is vaak mogelijk om een schikking of transactie te treffen wanneer je gebruik maakt de diensten van een advocaat van Vink. Komt het wel tot een strafzaak, dan werkt Vink graag samen met een strafrechtadvocaat en word je ook bijgestaan.

Over Vink Advocatuur

Bij Vink wordt elke zaak met een frisse blik bekeken. Maatwerk wordt altijd op een praktische manier aangeboden en er wordt gebruik gemaakt van creatieve oplossingen. Uiteraard wordt er niets gedaan zonder jouw goedkeuring. Medewerkers van Vink houden altijd rekening met jouw specifieke belangen en daarop wordt hun advies dan ook vaak gebaseerd. Betrokkenheid en openheid zijn kernwoorden voor dit advocatenbureau en er worden dan ook altijd korte lijnen gehanteerd. Kijk voor meer informatie op de website: https://vinkfiscaleadvocatuur.nl/fiscaal-advocaat/.

Written by